Forma1-Live.hu

Alonso: Ferrarival akarok bajnok lenni

Fernando Alonso rácáfolt a találgatásokra és a német sajtóban napvilágot látott feltételezésre, mely szerint egy titkos záradék miatt dönthet úgy, hogy szezon végén tovább áll.

Az idén gyengélkedő Maranellói gárdánál versenyző spanyol csaknem 10 éve nem szerzett bajnoki címet, holott a legtehetségesebb versenyzőnek titulálják a paddockban. A McLaren és a jövőre visszatérő japán motorgyár mindenáron meg akarják szerezni Alonsot és hatalmas összegű ajánlatokkal bombázzák.
Nem is csoda, hogy folyamatosan a spanyol jövője a téma.

A Ferrarinál mindent megtesznek azért, hogy Alonso maradjon 2016 után is egyenlőre nem írtak alá semmit erre vonatkozóan. Marco Mattiacci Belgiumban megerősítette, hogy jövőre is ebben a felállásban fognak versenyezni és Alonso is hasonlóképpen nyilatkozott, amikor a jövőjéről kérdezték.

Alonso tiszta vizet öntött a pohárba és kijelentette esze ágában sincs elhagyni a Ferrarit, sőt bajnok akar lenni az olasz alakulattal.
“Világbajnok szeretnék lenni a Ferrarival, ez nagyon sokat jelent egy versenyző számára. Tavaly óta sokat pletykálnak a jövőmet találgatva, de én semmit sem nyilatkoztam erről. Jelenleg nem tervezem, hogy távoznék, itt akarok nyerni és befejezni azt a munkát, amit pár éve elkezdtünk.”

Időközben a Ferrarinál is előálltak a hosszabbítási ajánlattal, ami nem csekély 30 millió dollárra rúg, nem sokkal marad el a McLaren által ajánlott összegtől. Amennyiben Alonso ezt elfogadja, ő lehet minden idők legjobban fizetett F1-es versenyzője.