Forma1-Live.hu

Alonso jövőre nem Mercedes motorral versenyez

Fernando Alonso az Orosz nagydíjat követően kijelentette, hogy nem Mercedes motort használó csapatnál fog versenyezni jövőre. Ugyanakkor döntését, amit már hónapokkal ezelőtt meghozott, még nem közölte a nyilvánossággal.

Ezidáig még nem dőlt el mi lesz Fernando Alonsoval, hol folytatja tovább jövőre. Számos találgatás látott napvilágot, a fő esélyes a McLaren csapata, akik jövőre már Honda erőforrással versenyeznek. Azonban olyan feltételezések is voltak, melyek szerint az idei bajnok csapatra vár a spanyol pilóta, vagy éppen a jövőre Mercedes motorokkal versenyző Lotushoz szerződik.
Eddig azonban mindkettőt cáfolták és Alonso is kijelentette nem gondolja, hogy Mercedes motorral fog versenyezni jövőre.
“Ahogy azt Szuzukában már elmondtam, ha ismernéd a lehetőségeimet, azt mondanád, ez egy nyilvánvaló döntés volt. Várjuk ki és megláthatjuk.”

Ezzel a kijelentésével vajon azt akarta mondani, amit már Felipe Massa megjósolt, hogy kihagy egy évet, vagy azt, hogy egyértelműen a McLarennél folytatja pályafutását? Reméljük hamarosan kiderül…

 

Mi lesz vele a továbbiakban? “Mondjuk úgy, hogy a jövőm már eldőlt”- felelte a Skynak. “Pár hónapja már döntöttem fejben. Most véglegesítjük a dolgot. Nem nagy ügy. Ami a többi futamot illeti, próbáljuk maximalizálni, amink van. Ezen a hétvégén talán nem hoztunk ki mindent az autóból. Nagyon közel voltunk a dobogóhoz pár versenyen, itt pedig nem voltunk közel. Legközelebb jobban kell végezni a dolgunkat.”

És mikor tudhatjuk meg, mi lesz vele jövőre? “Szerintem… Egy kicsit várniuk kell. Semmit sem mondhatok, amíg nem intéztünk el mindent. De, jó lesz. A legjobbat tesszük a jövőm szempontjából és a Ferrari jövője miatt is. Szeretem ezt a csapatot, és ha tudni fogják, azt fogják mondani, ‘Ez annyira nyilvánvaló volt’”

Továbbra is az F1-ben marad? “Majd meglátjuk.”

gmanetwork.com