Forma1-Live.hu

Alonso mellőzve?

Továbbra sincs hivatalos bejelentés, de szinte teljesen biztos, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrari-t.

Hetek óta megy a találgatás, hogy Alonso hol folytatja tovább Forma1- es pályafutását. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző minden bizonnyal a jövőre visszatérő Honda erőforrásokkal szerelt, McLaren istállóhoz írt alá, de hivatalos bejelentés még nem érkezett. Erre talán a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon kerülhet sor.

Alonso jelenlegi munkaadója, a Scuderia Ferrari mindenképpen megtartja a következő szezonokra a legutolsó világbajnokukat, Kimi Räikkönent, illetve a spanyol pilóta helyére minden bizonnyal Sebastian Vettel fog érkezni. Hivatalos bejelentés még erről sem érkezett, ezzel valószínűleg megvárják, hogy Alonso bejelentse merre folytatja tovább.

Az elmúlt egy-két hónapban folyamatosan romlott Alonso és a Ferrari kapcsolata, így a szezon végi fejlesztéseket már csupán Kimi Räikkönen versenyautójára szerelték fel, ezzel is fokozatosan kizárva a spanyol bajnokot a fejlesztések információiból. Érdekes megfigyelés, hogy ezekkel az új fejlesztésekkel, melyeket már a következő szezonra tesztelnek, a 2007- es finn világbajnok magabiztosabban érzi magát a versenyautójában.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatvezetője is rendkívül elégedett a finn pilóta teljesítményével, hiába van elmaradva csapattársától a ponttáblázatban.

Fotó: Sutton-Images