Forma1-Live.hu

Alonso minél előbb lépne a Ferrari- tól

Egyre kényelmetlenebb helyzetben lehet Fernando Alonso, a Ferrari csapatában.

A kétszeres világbajnok spanyol versenyző, azzal a céllal érkezett 2010- ben a Scuderia-hoz, hogy további világbajnoki címeket szerezzen a legendás márkával. Ez azonban egyszer sem sikerült a spanyolnak, bár 2010- ben, valamint 2012- ben is csupán az utolsó futamokon bukta el a címet.

Időközben Alonso kapcsolata egyre inkább romlott a csapattal, ahol idén rengeteg változás ment végbe. A szezon elején megváltak a csapatvezető, Stefano Domenicali- tól, valamint alig pár hete történt a váratlan bejelentés, mi szerint 23 esztendő után azonnali hatállyal távozik a Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is. Ezzel a két váltással, Alonso fontos embereket “bukott” maga mellől, az új csapatvezetés pedig nincs teljesen elragadtatva a spanyol bajnok munkamoráljától sem. A romló légkör miatt Fernando minél előbb szabadulna Maranello- ból, ahová 2016- ig érvényes szerződése van. Az a Japán Nagydíjtól kezdve nyílt titok, hogy Sebastian Vettel érkezik a csapathoz, Kimi Räikkönen csapattársaként, így “csupán” arról kellene megegyezniük, hogy mennyivel fogják kárpótolni Alonso- t a szerződés felbontásáért. A hírek szerint 30-50 millió dollár közötti összegről zajlik a vita.

A Formula1- es paddockban azt is nyílt titokként kezelik, hogy a kétszeres bajnok a következő szezontól, a visszatérő Honda alkalmazottja lesz, mégpedig a McLaren- Honda csapatnál.

Fotó:Getty Images