Forma1-Live.hu

Alonso “szabadon” távozhat, ha akar

Egyes lapértesülések szerit, semmiféle záradék nem szerepel a kétszeres spanyol bajnok szerződésében.

Fernando Alonso távozásáról már egy jó ideje lehet hallani, de ezt eddig hevesen cáfolták az érintett felek. Többen is arról cikkeztek, hogy vannak bizonyos záradékok a spanyol versenyző szerződésében, melyek megnehezíthetnék, vagy akár meg is könnyíthetnék Alonso távozását. Fernando szerződése jelenleg 2016- ig szól.

A hírek szerint Alonso szabadon eligazolhat a Ferrari- tól, amennyiben az olasz márka nem végez a konstruktőri bajnokság harmadik helyén. Ezt a pletykát azonban a Ferrari csapatvezetője, Marco Mattiacci azonnal megcáfolta. Az a hír is felröppent, hogy amennyiben Alonso távozna szerződése lejárta előtt, akkor 30 milliós “kártérítést” kellene fizetni a Maranello- i gárdának. Amennyiben ez a feltevés igaz lenne, akkor ezt az összeget hajlandó lenne a visszatérő Honda kifizetni, a pilóta szolgálataiért.

A spanyol Marca szerint azonban nincsen semmiféle záradék Fernando Alonso szerződésében, így ha akar, akkor a szezon végén szabadon elhagyhatja a Scuderia Ferrari csapatát, ahova azzal a szándékkal csatlakozott még 2010- ben, hogy megszerezze pályafutása harmadik világbajnoki címét. Ez a siker azóta is várat magára, de a spanyol bajnok már igencsak kiábrándult az olasz csapat teljesítményéből.

elmundo.es