Forma1-Live.hu

Alonso: Számomra fontosabb az elismerés

Fernando Alonso- nak idén sem sikerült legyőznie a címvédő, Sebastian Vettelt a világbajnoki címért.

2005 és 2006 Forma1- es világbajnoka, Fernando Alonso azonban elmondta, hogy neki sokkal fontosabb az erkölcsi elismerés, amit a paddockban kap.

„Nekem egy kicsit sem mindegy, hogy a csapat, amelyben versenyzem boldog-e vagy sem. Én annak örülök, ha a körülöttem dolgozó embereket elégedettség tölti el, a csapat pedig boldogan fizet ki a hónap végén. Az összes többi dolog ennél sokkal összetettebb és bonyolultabb, az ember ugyanis soha sem tud mindig mindenkinek megfelelni, és nem járhat mindenkinek a kedvében. Úgy gondolom, hogy elsősorban azoknak kell bizonyítanod, akiktől az ételt kapod” .

A kétszeres világbajnok úgy véli, hogy  joggal lehet büszke arra, hogy a McLaren istálló mindent megtenne azért, hogy leigazolja a hispán bajnokot.

Amikor elhagytam a Renault csapatát és csatlakoztam a McLarenhez, akkor a korábbi istállóm folyamatosan azt akarta, hogy visszatérjek hozzájuk. Ma a McLaren vezetői mondják azt, hogy örülnének annak, ha visszatérnék hozzájuk. Azt hiszem, hogy ez egy jó jel, egy pozitív visszajelzés. A Ferrari is igen jól bánik velem, és könnyen meglehet, hogy a jövőben meghosszabbítom jelenlegi szerződésem. Természetesen örülök annak, hogy több csapat is érdeklődik irántam, sőt ez boldogabbá tesz, mint bármi más, hiszen azok, akik közelről látják azt, hogyan dolgozom, egy kicsit sem kételkednek abban, hogy profi munkát végzek!”

 

REUTERS