Forma1-Live.hu

Alonsonak elege lett?

A spanyolok kétszeres világbajnoka az idei szezonnal együtt 3 évre írt alá a McLarennel, azonban minden bizonnyal tartalmaz különféle záradékokat a szerződése. Éppen ezért az utóbbi időben nem egyszer felmerült már a lehetősége annak, hogy Alonso az év végén távozik a McLarentől.

Mindenki emlékszik arra a pillanatra, mikor Alonso a Japán nagydíjon a rádióban üvöltve közölte a csapattal, hogy egy GP2-es motort kapott a Hondától. A hírek szerint a futam után a spanyol leült Ron Denissel beszélni, azonban feltételhez kötötte a maradását, nem is egyhez, rögtön háromhoz.

Az első, miszerint Alonso ragaszkodik hozzá, hogy váltsák le Yasuhisha Arait, aki szerinte nem látja jól el a feladatait.

A második, hogy a McLaren építsen teljesen új autót 2016-ra, utalva ezzel arra, hogy nem csak a Hondával vannak problémái, hanem magával a McLarennel is.

A harmadik pedig, hogy javuljon a tempójuk. Ugyanis ha a szezonnyitó Ausztrál nagydíjon nem jutnak be a Q3-ba, meglehet, hogy Alonso már a szezon elején búcsút int az angoloknak.

 

 

 

autoaction.com.au