Forma1-Live.hu

Alonsot meglepte Vettel döntése

A Ferrari kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsot meglepte Sebastian Vettel és a Red Bull szombat reggeli bejelentése, amely szerint a német címvédő év végén távozik csapatától.

A német pilóta minden valószínűség szerint a Ferrarinál folytatja 2015-től, Fernando Alonso helyén, de ezt egyenlőre egyik fél sem erősítette meg, csak a Red Bull csapatfőnöke Christian Horner.

Alonso azt nyilatkozta, hogy meglepetésként érte a hír.
“Meglepetésként ért ez a hír, amely szerint Vettel távozik a Red Bulltól. Mindenki azt várta, hogy én jelentek be valami hasonlót, de egyenlőre nem ez a fontos számomra, hanem az, hogy segítsem a Ferrarit ezen a hétvégén. Én már döntöttem ezelőtt két-három hónapja és minden a legjobb irányba halad, de a döntésem még nem 100%-os. Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy többé-kevésbé én dönthetek arról, hol folytatom és a mostani fejlemények talán kihatással lesznek erre. De várjuk ki a végét, amíg minden kikristályosodik és minden kételyem tova száll, akkor közlöm, hogy merre tovább.”

Alonso számára egy a fontos, hogy világbajnok legyen, az is elképzelhető, hogy egy évet kihagy és 2016-tól a legjobb csapat ülésébe tér vissza a Froma-1-be.