Forma1-Live.hu

Amiért Massa az egyik legjobb (videó)

Hivatalosan bejelentette Felipe Massa, hogy a szezon végeztével visszavonul a Formula1- es sorozattól.

Bár néhány hónapja már lehetett sejteni, hogy a brazil versenyző helye veszélyben lehet a Williams istállónál, arra szinte senki sem gondolt, hogy Massa jövőre nem lesz ott a rajtrácson.

Felipe Massa az Olasz Nagydíj csütörtökét választotta a bejelentésre, ahogy tette azt 10 évvel ezelőtt Michael Schumacher is:

“Nagyon-nagyon sokat gondolkodtam ezen a döntésen. Már hosszú hónapok óta tudom, hogy elérkezett a vége számomra, ezért nem is tárgyaltam egyetlenegy csapattal sem, még a Williams csapattal sem.Büszke vagyok arra, amit eddig elértem, a versenyzést még mindig imádom, ezért biztosíthatok mindenkit, hogy a hátralévő futamokon mindent bele fogok adni. 10 évvel ezelőtt Michael szintén itt jelentette be visszavonulását, hogy helyet biztosítson nekem a Ferrari istállónál Kimi mellett, ezért is választottam ezt az időpontot.”

Az alábbi videón Massa pályafutása talán legkomolyabb mentését mutatjuk meg, ezzel is megmutatva, hogy a brazil versenyző az egyik legjobb a mezőnyben:

Az előzés a 2012- es Szingapúr- i Nagydíjon történt, ahol Massa két olyan mentést is bemutatott, amire csak nagyon kevesek képesek ilyen tempóval.

Fotó:Mark Thompson/Getty Images