Forma1-Live.hu

Átlag 2,83 másodperc a Red Bull Racing kerékcseréje

A Red Bull Racing istálló átlagosan 2,83 másodperc alatt cserél kereket, mellyel továbbra is a leggyorsabb csapat a bokszban.

Az osztrák istálló egy kisebb kihagyást követően visszanyerte az uralmát a bokszutcában, és rendre a leggyorsabb tud lenni a kerékcserék ideje alatt. Korábban a McLaren volt a leggyorsabb, mely a 2012-es szezonban rekordot is döntött ezen a területen.

Átlagosan három tizedmásodperccel voltunk gyorsabbak a Red Bullnál. Ez a tendencia azonban most megfordult.” – ismerte el a McLaren sportigazgatója, Sam Michael a németAuto Motor und Sport lapnak adott nyilatkozatában.

A Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is a saját konstrukcióját használja, miközben a legjobb csavareltávolító pisztolyok 7 ezer euróba kerülnek.

A jelenlegi rekord Mark Webber nevéhez fűződik. A Red Bull ausztrál versenyzőjének autóján 2,13 másodperc alatt cseréltek kereket. A Mercedes sem panaszkodhat, hiszen a Német Nagydíjon Nico Rosberg kerékcseréjét 2,16 másodperc alatt zavarták le a szerelők. A harmadik cserénél 2,40 másodpercnél villant fel a zöld fény.