Forma1-Live.hu

Audi és a Forma-1? Kizárt!

Az Audinál továbbra sem tervezik részvételüket a Forma-1-ben, mivel nincs kapacitásuk a számos motorsport verseny mellett, hogy a királykategóriában is helyt álljanak.

Januárban megjelentek olyan híresztelések, melyek szerint a Red Bull angliai csapatát vásárolják fel, mintegy 500 millió fontért, de a felügyelőbizottság elnöke Ferdinand Piech úgy döntött, hogy mégsem fektetnek be a Forma-1-be.
Piech régóta ellene volt az F1-es szereplésnek, mivel állítólag kapcsolata Bernie Ecclestone-nal eléggé rossz volt, de ezt a brit üzletember nem erősítette meg.

A Volkswagen konszernnél folyó hatalmi harcokban hétfőn távozott az eddigi F1-es szereplést ellenző Ferdinand Piech, így újból felvetődött, hogy a királykategóriában szerepelhet a német márka.
Bár több befolyással bíró vezető is az ügy mellett áll, mégis a vállalat egyik szóvivője a BBC-nek nyilatkozta, hogy továbbra sem tervezik az Audi Forma-1-es indulását, amelyet főként a kapacitás hiányával indokolt meg, hiszen a Sportautó Világbajnokságban (WEC) és a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is szerepelnek.

trackmania-carpark.com