Forma1-Live.hu

Az a bizonyos botrány(videó)

Botránnyal kezdte a Formula1- es debütálását a Szingapúr- i Nagydíj.

2008- ban tartották az első versenyt Szingapúrban, rögtön éjszakai rendezéssel.

A verseny eléggé eseménydús volt. Bár Felipe Massa versenye is tönkre ment, mivel boxkiállása alatt elromlott a Ferrari jelzőfénye, Massa pedig úgy indult el csapatától, hogy a szerelői még tankolták. Massa a boxutca végén leparkolta versenyautóját, hogy a szerelői le tudják szedni a tankolócsövet, ezzel pedig hatalmas hátrányba került, majd végül pontot sem szerzett.

Az első éjszakai futam mégsem erről lett világhíres, hanem a Renault csapat “kétes” győzelmével.

Fernando Alonso éppen boxkiállását teljesítette, mikor csapattársa ifj. Nelson Piquet furcsa körülmények között falhoz vágta a másik Renault-t. Mivel a spanyol bajnok már letudta kiállását, behozhatatlan előnyre tett szert, ezzel pedig megnyerte az első Szingapúr- i versenyt.

A fiatal brazil versenyző később arról nyilatkozott, hogy a verseny előtt Flavio Briatore csapatvezető, valamint Pat Symonds műszaki vezető társaságában megbeszélték, hogy a 14. kör környékén szándékosan idéznek elő egy biztonsági autós fázist. Erre a legjobb pozíció a 17. kanyar volt, ahol nem állítottak fel darukat, így mindenképpen be kell hívni egy biztonsági autót, ha ott baleset van.

hird
Fotó:Getty Images