Forma1-Live.hu

Az Audi a Red Bull egyetlen esélye?

Bár hivatalos megerősítés nem történt, a négyszeres világbajnok Red Bull Racing vezetősége nem is cáfolta az együttműködés lehetőségét.

Rendkívül gyenge idénykezdetet produkált eddig az osztrák alakulat, amelyhez közrejátszik a “szenvedő” Renault erőforrás is. Többször elhangzott már mindkét részről, hogy amennyiben záros határidőn belül nem tudnak javulást felmutatni, akkor kiszállhatnak a Formula1 világából.

A Red Bull csapat erőforrás nélkül maradna, amennyiben a Renault elégeli meg előbb a szenvedést, hiszen a Mercedes- illetve a Ferrari sem adna motorokat a riválisuknak. A csapat egyetlen használható alternatívája a Forma1 világával egyre inkább szimpatizáló Audi lehet. A Volkswagen cégcsoportnak első körben rendeznie kell maga körül a teendőit, hiszen elnökváltáson estek át. A “megújuló” VW csoportnak pedig tetszene a Forma1- es szerepvállalás, így kapóra jöhetnek a Red Bull számára.

“Le kell tisztáznunk a helyzetünket. Vagy kapunk végre használható- versenyképes erőforrásokat, vagy kiszállunk, hacsak nem érkezik az Audi.”– nyilatkozta Dr. Helmut Marko.

 

Fotó: Clive Mason/ Getty Images