Forma1-Live.hu

Azonnali hatállyal távozik Allison

Hivatalosan is bejelentették, hogy elhagyja a Ferrari csapatot James Allison.

Komoly veszteséget szenved a Scuderia Ferrari, mivel technikai igazgatójuk, James Allison azonnali hatállyal elhagyja csapatát.

A brit szakembernek 2017 végéig szólna eredendően a szerződése, ám úgy döntöttek, hogy azonnal távozhat posztjáról. Távozásának fő oka a tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt felesége lehet, így Allison több időt akar három gyerekével tölteni, akik a szigetországban laknak. Ez az ingázás, illetve a gyász is rányomhatta bélyegét az amúgy komoly szaktudására.

“Szeretnénk megköszönni James munkáját. Nagyon sok boldogságot kívánunk neki a jövőben”– nyilatkozta viszonylag szűkszavúan a Ferrari csapat vezetője, Maurizio Arrivabene.

James Allison is elbúcsúzott szeretett csapatától:

“Nem tudom elégszer megköszönni azt a fajta szeretetet, tapasztalatot, amelyet a Ferrari csapatnál kaptam. Ez egy rendkívüli istálló, elkötelezett nőkkel, férfiakkal. Mind szakmailag, mind pedig emberileg rengeteget kaptam tőlük. Az itt eltöltött éveim alatt tanultam meg igazán, hogy mennyire tisztelik ezt a csapatot. Nagyon sok sikert kívánok nekik a jövőben.”

Allison helyét az olasz származású Mattia Binotto veszi át, aki 1995 óta tagja a Maranello- i gárdának.

Fotó:Getty Images