Forma1-Live.hu

Behozhatatlan a Mercedes előnye?

Egyre borúlátóbbak a Mercedes csapat riválisai, mivel szerintük nem lehet behozni lemaradásukat.

Elképesztő fölénnyel nyerték végig a 2014- es szezont a Mercedes csapat pilótái, és az idei szezonban még erősebbnek tűnnek, így nagy valószínűséggel idén sem lehet szó arról, hogy rajtuk kívül bárki is futamot nyerhessen. Erre jelenleg csakis akkor lehet esély, amennyiben mindkét pilóta kiesik. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Lewis Hamilton sima rajt- cél győzelmet aratott pár másodperccel csapattársa, Nico Rosberg előtt, a harmadik Sebastian Vettel pedig már bő fél perces lemaradással ért célba. Ez az eredmény pedig, elég kiábrándító szezont ígér 2015- re.

A rivális csapatok vezetői szerint a jelenlegi befagyasztott motorszabályok miatt semmi esély nincs arra, hogy ledolgozzák hátrányukat, sőt a Red Bull csapat még inkább hátrafelé lépdel. Mivel a jelenlegi Formula1 leginkább a motorokról szól, így teljes mértékben el vannak lehetetlenítve a riválisok, amire szerintük mihamarabb megoldást kellene találni, mert ez a fajta egyeduralom teljesen érdektelenné teheti a sportágukat.

“Egyszerűen a Mercedes- é a legjobb erőforrás, övék az legjobb csomag, ráadásul irgalmatlan mennyiségű pénzt költöttek a múltban azokra az egységekre, amelyekkel kikísérletezték, hogy melyik rendszerek a legoptimálisabbak. Erre nekünk már nincs lehetőségünk, hiszen a motorfejlesztések be vannak fagyasztva. Szinte esélyünk sincs arra, hogy behozzuk a lemaradásunkat, de még csak megközelíteni sem tudjuk őket. Most ha nem Mercedes motorod van, akkor teljesen esélytelen vagy a győzelemre, ami rövid távon meg fogja ölni a sportunkat. Egyenlőre senki nem találja a megoldást, de persze azt sem lehet elfelejteni, hogy nem csak mi, hanem a Mercedes csapat is folyamatosan fejleszti versenyautóit, szóval nincs is nagyon miről beszélni.“- nyilatkozta Dr. Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója.

 

Fotó: Daimler