Forma1-Live.hu

Besúgók a megoldás a költségplafon betartatására

Bernie Ecclestone a 2015-től érvényben lévő költségvetési maximum szabályzást besúgók jutalmazásával tartatná be. Elképzelése szerint, mindenki, aki hiteles bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy bármely csapat átlépte az FIA által megszabott költési küszöböt, 1 millió eurót kapna.

A Forma-1-es istállók költségvetési maximumának bevezetéséről tavaly decemberben döntött az FIA és az előírás részleteit idén júniusig konkretizálják. 2015-ben biztosan be fogják vezetni a költségvetési korlátot, melyről a Forma-1 teljhatalmú ura a következőket nyilatkozta:
„Már jóváhagytuk a szabályt, így ez biztosan be lesz vezetve, ez tény. A maximum összegről is döntöttünk, ami 200 millió dollár lesz, arról még nem sikerült határozni, hogy pontosan mi fog ebbe az összegbe beleszámítani. Abban az esetben ha nem kerül bele minden, akkor a csapatok elkezdhetnek trükközni.”

Többen úgy vélekednek erről, hogy lehetetlen egy csapat kiadásait nyomon követni és így ez a szabályozás nem fog jól működni.
Viszont a brit üzletember előállt egy ötlettel ennek betartatására:
„Javaslatom lényege, hogy minden informátor, akinek információi bizonyítást nyernek, 1 millió euró jutalmat adunk. A szabályt szegő alakulattól a következő évben elvonjuk a három legjobb eredményéért járó pontokat. Hogy ezekután csalni ki akar, azt meglátjuk.” – nyilatkozta Ecclestone a Daily Expressnek.

agenparl.it