Forma1-Live.hu

Bianchi: Ha kell beugrom Németországban Kimi helyére

Elég horrorisztikus balesetet úszott meg a Ferrarival Kimi Räikkönen, az elmúlt Brit Nagydíjon.

Räikkönen rögtön az első körben vesztette el uralmát versenyautója felett, ami először a betonfalnak csapódott, majd visszacsúszott a pályára a követő mezőny elé. Az éppen érkező Felipe Massa, hihetetlen reflexei ellnére sem tudta teljesen elkerülni az ütközést. Räikkönen kiszállt az autóból, de megsérült a bokája.

A verseny után a csapatok ott maradtak Silverstone- ban a szezonközi tesztelésekre, melyet a sérülése miatt kihagy a 2007- es finn világbajnok. Helyettesítésére a Marussia csapat francia versenyzőjét, Jules Bianchi- t kérték fel, aki a Ferrari akadémia neveltje. Bianchi elárulta, hogy amennyiben Räikkönen sérülései nem jönnének rendbe a soron következő Német Nagydíjig, akkor készen áll beugrani a helyére a futamra is.

“Készen állok beugrani, ha gond lenne. Örülök ennek a tesztlehetőségnek, mert ezáltal sokkal több tapasztalatra tesz szert egy versenyző. A Marussia- nál versenyzek, itt vagyok,ha esetleg jön egy telefon.”- nyilatkozta a fiatal versenyző, aki a Monte Carlo- i versenyen két pontot is tudott szerezni a kiscsapat számára.

 

uni-watch.com