Forma1-Live.hu

Briatore nem szimpatizál a mostani F1-gyel

Annak idején Flavio Briatore volt az egyetlen, aki a Renault-ból és Fernando Alonsoból világbajnokot tudott csinálni, ráadásul egymás után kétszer is.

Aztán jött a hullámvölgy, Alonso elment, a Renault pedig egyre lejjebb csúszott. Azonban Briatore akkor sem adta fel, Alonso visszatérésével újra futamot akart nyerni. És ez össze is jött neki, azon a bizonyos 2008-as Szingapúri nagydíjon, amiből aztán később botrány lett.

Miután kivizsgálták Pique balesetét, megállapították, hogy csapatutasításra csapta falnak az autót, ezzel hozzásegítve Alonsot a győzelemhez. Briatoret ekkor eltiltották az F1-től, ő azonban úgy gondolja, nem ez volt az oka az eltiltásnak, ez az eset csak éppen kapóra jött.

Briatore úgy véli, azért távolították őt el az F1-ből, mert túl nagy volt a hatalma, és ezzel a hatalommal az F1 olyan maradhatott volna, mint régen volt, nem lett volna ennyi szabályváltoztatás, hogy jóformán mindenért büntetés jár, és nem a mérnökökről szólna az F1, hanem továbbra is a pilótákról, és az ő tehetségükről.

Briatore egyébként hozzátette, az eltiltása már régen lejárt, így bármikor visszatérhetne, de már nem akar, hiszen neki nem hiányzik ami most van, ő a régi F1-et szerette, számára az hiányzik igazán.

formulaspy.com