Forma1-Live.hu

Briatore: Webber rosszul döntött

Mark Webber rosszul döntött, amikor a Forma-1-től való visszavonulás mellett tette le a voksát, véli az ausztrál versenyző menedzsere, a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó Flavio Briatore.

„Mark már a tavalyi esztendő végén is nagyon fáradt volt. Tudom, hogy a visszavonulás teljesen mértékben az ő döntése volt, véleményem szerint azonban nem így kellett volna tennie, azaz egy rossz választás volt. Még mindig nagyon gyors, és ezt a Magyar Nagydíjon ismét sikerült bebizonyítania. Folyamatosan ott tud lenni a harmadik, a negyedik és az ötödik hely környékén, ami a csapat számára is rettenetesen hasznos, mert pontokat tud elvenni a legnagyobb riválisoktól, éppen ezért egy évig szinte biztosan helye lett volna még a mezőnyben” – kezdte az olasz szakember.

„A másik az, hogy jelen pillanatban senkit sem látok érdemesnek arra, hogy átvegye a helyét, azaz egyetlen egy újonc, egyetlen egy fiatal versenyző sem tudott lenyűgözni, egyiküket sem tartom izgalmasnak. A mai Forma-1-ben nincsen egyetlen egy feltörekvő Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen vagy Sebastian Vettel. Éppen ezért úgy vélem, hogy abban az esetben, ha Mark meg szerette volna tartani az ülését, akkor a Red Bull Racing szinte biztosan adott volna neki szerződést, egy évre legalábbis mindenképpen” – zárta gondolatait a menedzser.