Forma1-Live.hu

Alonso 2015-től a Lotusnál?

Az utóbbi időben rengeteg hír keringett Fernando Alonso távozásáról a Ferraritól, ami egyre inkább valószínű, hiszen a spanyol is elismerte, folynak tárgyalások a háttérben.

Ezúttal a német sajtó, azon belül is a jól informált Sport Bild számolt be arról, hogy a spanyol menedzsere Flavio Briatore azon fáradozik, hogy a pilótának egy jövőre az élmezőnybe várható csapathoz ülést találjon. A lap szerint ez a csapat nem más, mint az idén küszködő Lotus.

Az enstone-i alakulat jövőre versenyképesebb lehet, mivel valószínű, hogy Mercedes erőforrásokra vált és bajnokesélyes csapat válhat belőlük. Alonso korábban két alkalommal is nyert címet a gárdával, ami akkor a Renault volt.
A Lotus pocsék helyzetben van, rengeteg szakembert veszítettek el és Kimi Räikkönen távozásával még az indulásuk sem volt biztos. Számtalan meghiúsult üzlet miatt pénzhiánnyal küszködnek, ha nem lenne a Pastor Maldonadot támogató PDVSA, valószínűleg a csőd szélén állnának.

A hír szerint jövőre Alonso átigazolhat a Lotushoz, ahol csapattársa a kanadai befektető, Lawrence Stroll fia lenne. A kanadai üzletember már régóta gondolkodik azon, hogy csapatot vásároljon a Forma-1-ben, ezzel biztosítva helyet fiának. Korábban a Sauberrel is tárgyalt, de egyenlőre nem született egyezség. A spanyolt támogató Santander és Lawrence támogatása kimozdíthatná a Lotust jelenlegi helyzetéből és erős csapatként térhetnének vissza.

Hogy a hírnek mekkora valóságalapja van, az kérdéses, egy bizonyos, hogy az olasz sajtó folyamatosan arról cikkez, hogy Alonso egyre közelebb van a távozásához Maranelloból, illetve olyan írás is napvilágot látott, mely szerint a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne, nem igazán ragaszkodik a spanyolhoz.

Egyre érdekesebb feltételezések születnek Fernando Alonso jövőjét illetően, ennyire nagy lenne a bizonytalanság a spanyol körül?

elmundo.es