Forma1-Live.hu

Alonso kihagyhat egy évet Massa szerint

A Williams brazil pilótája szerint egykori csapattársa most nehéz döntés előtt áll, hiszen év végén távozik jelenlegi csapatától, a Ferraritól de azt még egyenlőre nem tudni, hol folytatja tovább.

A McLaren-Honda meg akarja szerezni a spanyolt, azonban Alonso inkább a Mercedeshez igazolna, mivel világbajnok akar lenni és jelenleg a német gyári csapattal van erre a legnagyobb esélye. Nem lehet megjósolni ugyanis, hogy a Honda erőforrása mire lesz képes a 2015-ös idényben. Ezért Felipe Massa úgy véli, hogy Alonso nagyon nehéz helyzetben van, hiszen nagy valószínűséggel csak 2016-tól lehetne a Mercedes pilótája.

Ezt azonban korábban Niki Lauda cáfolta, ők továbbra is Rosberg – Hamilton párossal akarnak versenyezni.

“Fernando számára a váltás nem lesz egyszerű. Az tény, hogy ő a Mercedeshez szeretne igazolni és ezért mindent megtesz, de nem hiszem, hogy ez sikerülni fog neki. A McLaren lesz az egyetlen esélye, akik most sem mutatnak jó formát és az erőforrások komplikáltsága miatt kétlem, hogy jövőre a Hondával a legjobb konstrukciót raknák össze. Nincsen könnyű helyzetben hiszen fogalma sincs arról, hogy milyenek lesznek, viszont ő a bajnoki címben gondolkodik.”

Massa szerint fenn áll a lehetősége annak, hogy amennyiben nem tud a Mercedeshez szerződni, Alonso kihagyja a2015 szezont és mérlegeli a lehetőségeit 2016-ra.
“Sem neki, sem a Forma-1-nek nem tenne jót, ha elveszítenénk egy évre. Ő egy toppilóta, nagyon híres és fontos a Forma-1 számára. Jól ismerem Fernandót és elképzelhető, hogy kihagy egy évet, de azt nem tudom, hogy ez milyen hatással lesz majd rá.”– nyilatkozta a brazil versenyző.

playf1.net