Forma1-Live.hu

Alonso távozhat jövőre, ha nem javul a Ferrari

Amennyiben a Ferrarinak nem sikerülnek a 2015-ös fejlesztéseik, Fernando Alonso távozhat a csapattól.

Sok hír látott napvilágot annak kapcsán, hogy a spanyol pilótának 2015-ig szóló szerződését 2017-ig meghosszabbítja a Maranellói alakulattal. Folynak az egyeztetések a háttérben, de eddig még nem sikerült megegyezniük.
Arról is cikkeztek, hogy McLaren is tárgyalásokat folytat a pilóta menedzsmentjével és ők is minden követ megmozgatnak, hogy 2016-tól Alonso náluk versenyezzen.

Alonso mindezeket tagadta a Német versenyhétvége előtt tett nyilatkozatában:
“A jövőm szempontjából nyugodt vagyok, viszont a Ferrarival még nem egyeztettünk. És más csapatokkal sem tárgyalok erről.”

Alonso 2010 óta versenyez az olasz istállóval, de ezidáig nem tudott világbajnok lenni velük. Legutoljára 23 versennyel ezelőtt, a 2013 Spanyol nagydíjon tudott győzni.
Jelenlegi szerződése 2015-ig szól és 2016-ig van a Ferrarinak opciós joga a hosszabbításra, de ha jövőre sem változik semmi és a csapat fejlesztései kudarcot vallanak, a spanyol távozhat Maranellóból.

A Ferrarinál remélik, hogy a 2015-ös fejlesztések beválnak és maradásra bírják a spanyolt. James Allison a Ferrari technikai főnöke elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek a pilótáikkal a következő évi terveikről és a véleményeiket is kikérik.

Fernando Alonso nyilatkozataiból azonban egyre inkább az szűrhető le, hogy számára a Forma-1 elvesztette varázsát és nemcsak a Ferraritól, hanem a Forma-1-ből is távozhat.