Forma1-Live.hu

Bár meghalt a pilóta, de a futamot folytatták (videóval)

Tragikus baleset történt az 1973- as Holland Nagydíjon, de a versenyt befejezték.

Roger Williamson autója felborult és kigyulladt egy baleset következtében. Williamson csapattársa, David Purley azonnal megállt a pályán és bajba jutott társa segítségére sietett. A tv élőben közvetítette, ahogy a brit pilóta kétségbeesetten próbálja megmenteni versenyzőtársát, de sajnos hiábavaló volt a küzdelme. A versenyigazgatóság és az összes többi pilóta is úgy gondolta, hogy ne szakítsák félbe a futamot, hiszen a pilóta épségben kiszállt az autóból. Mivel a Nagydíj folytatódott tovább, így a tűzoltóautónak hosszú időbe telt, mire a baleset helyszínére ért. A balesetet végignézték a lelátóról a nézők is, ők is a bajba jutott pilóta segítségére siettek, de őket kutyás őrök tartották vissza, így segítség hiányában Williamsonnak esélye sem maradt a túlélésre.

A kiégett versenyautót- benne a halott pilótával- letakarták, és folytatták tovább a futamot, mintha mi sem történt volna. A többi versenyző is a futam leintése után értesült a tragédiáról.


A brit , David Purley- t viszont hősiességéért György érdeméremmel tüntették ki.


david-purley-roger-williamson-crash-1973-dutch-gp david-purley-roger-williamson-crash-f1 david-purley-roger-williamson-dutch-gp-tragedy-crash-1973-f1