Forma1-Live.hu

Ecclestone hozta össze a Ferrarit és Vettelt

Bernie Ecclestone szerepet játszott Sebastian Vettel Ferrarihoz igazolásában, jelent meg a német sajtóban.

A négyszeres világbajnok német pilóta a Japán nagydíj időmérőjének reggelén jelentette be, hogy távozik a Red Bull istállótól. Christian Horner csapatfőnök pedig elszólta magát, hogy Vettel egy visszautasíthatatlan szerződést kapott a Maranellói gárdától. Azonban a hivatalos bejelentésre még várni kell.

A Sport Bild szerint Vettel régóta, a nyári szünet óta fontolgatta távozását és szeptemberben a Ferrari újdonsült elnöke, Sergio Marchionne , Ecclestone-on keresztül vette fel a kapcsolatot a német versenyzővel.
Sebastian Vettel szerződésében volt egy záradék, ami lehetővé tette számára, hogy kihátráljon a kontraktusból és szabadon távozhat év végén jelenlegi csapatától. Ebben az szerepelt, hogy amennyiben szeptember 30-ig a világbajnoki pontversenyben a harmadiknál rosszabb pozíciót foglal el felbonthatja a szerződést.

Bernie Ecclestone nem titkolt szándéka, hogy barátját egy Ferrari volánja mögött láthassa.

A Red Bull motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko felidézte a történteket.
“Pénteken reggel mondtam Sebatiannak, hogy beszélnünk kellene és meg is állapodtunk egy vacsorában. Két órán át beszélgettünk, majd közölte, hogy elhagy bennünket. Több dolgot is felsorolt, ami miatt ezt teszi, de nagyon zavarban volt, hogy ezt ilyen hirtelen teszi meg. Mondtam neki, hogy ha ezt szeretné, akkor így lesz, de ettől még barátságban maradunk. Nem lepődtem meg ezen a bejelentésen, már érezhető volt.”

Nagy átalakulás megy keresztül a Ferrari és Sebastian Vettel épp a csapatba illik, még csak 27 éves és van még ideje bajnoknak lenni a Ferrari színeiben.