Forma1-Live.hu

Megszabadul az F1 részlegétől a Renault?

A Renault a Forma-1-es erőforrásainak gyenge teljesítménye és a rossz kritikák miatt dönthet úgy, hogy eladja motorrészlegét.

Az idei szezon a francia beszállító és megrendelői számára eléggé nehézkesen, rosszul indult. Folyamatosan megbízhatósági problémák, műszaki gondok hátráltatták a csapatok munkáját, majd később a teljesítménybeli különbségek kerültek előtérbe. Az istállók vezetői és a versenyzők is elégedetlenek a motorokkal, melynek elég nagy a sajtó visszhangja. A címvédő, Red Bull és a Lotus is fontolgatja a váltást, ám ezt hivatalos források egyenlőre tagadják.
A folyamatos frissítések és megbízhatósági fejlesztések sem hozták az elvárt eredményeket és továbbra is hatalmas a különbség a Renault és Mercedes erőforrások között.

A német szaklap, az Auto Motor und Sport Forma-1-es berkekben igencsak jártas tudósítója, Michael Schmidt legutóbb azt a fülest kapta, hogy a franciák készek eladni motorrészlegüket. A döntés oka főként a sikertelenségük miatti negatív kritikák, a tarthatatlanul magas költségek és az egyre inkább kilátástalan anyagi helyzet. Ez utóbbit a csapatok idézik elő, amiért késve tudnak csak fizetni a Renaultnak, illetve a Red Bullnál közölték, hogy csak akkor hajlandóak fizetni, ha az erőforrások megfelelően működnek.

Az eladás nem lesz egyszerű, állítja a háromszoros világbajnok Niki Lauda. Azért sem, mivel a Franciaországi törvények a dolgozóknak 37 órát írnak elő hetente, míg a szigetországban 43 órát. Így jóval kevesebb idő jut a fejlesztésre, vagy többe kerül a plusz munkaerő, vagy túlóra miatt.
Korábban megjelentek olyan híresztelések is, hogy a Red Bull felvásárolná a Renault Forma-1-es részlegét, de a csapatnál ezen állításokat cáfolták.

renaultsportf1.com