Forma1-Live.hu

Stewart: Hamilton számára határ a csillagos ég

Sir Jackie Stewart, aki jelenleg Nagy-Britannia legtöbbet elért Forma-1-es versenyzője, számít arra, hogy Lewis Hamilton utoléri, ami a világbajnoki győzelmeket illeti, úgy fogalmazott, hogy manapság egy Mercedes pilóta előtt nincs határ.

Hamilton tavalyi győzelme után lehet az első brit világbajnok, aki megvédi címét és két egymást követő évben is hazaviheti a világbajnoki trófeát. Jackie Stewartnak ez nem sikerült, összesen három alkalommal – 1969, 1971, 1973 – sikerült elhódítani a címet, de megvédeni egy alkalommal sem tudta. Viszont biztos benne, hogy Hamilton még számos győzelem előtt áll.

“Nem leszek dühös, ha Lewis megnyeri harmadik világbajnoki címét és kiegyenlít, úgy gondolom, hogy ennél is többet fog nyerni. Mindig lesz valaki aki az élen áll és határ a csillagos ég számára.”

Lewis Hamilton 2014-ben szerezte meg második világbajnoki címét és a tavalyi évben, az Amerikai nagydíjon elért győzelmével lekörözte Nigel Mansellt is, ami a futamgyőzelmeket illeti.

Miközben Stewart bízik fiatal honfitársa sikereiben, ugyanakkor csalódott is a Forma-1 vezetőivel szemben. Szerinte ugyanis nem kellene hagyni, hogy tradicionális versenyek, kifejezetten a Német nagydíj, kimaradjanak a versenynaptárból.

“Ez úgy hangzik, mintha purista lennék, de tisztelni kell a történelmet. Mindig is a naptár része voltak. Az fantasztikus, hogy futamot rendeznek az Egyesült Államokban, Braziliában vagy akár Bahreinben és hogy nyitnak új országok felé, de akkor is tiszteletben kell tartani a hagyományokat.”

dailyrecord.co.uk