Forma1-Live.hu

Újabb Alonso pletykák…

Nem csitulnak a találgatások Fernando Alonso jövője körül, annak ellenére, hogy a spanyol többször is kategorikusan kijelentette, hogy a Ferrarinál marad, egészen a Szingapúri versenyhétvégéig, ott már másképp nyilatkozott.

A hírek többsége a jövőre Honda erőforrással indul McLaren csapatról szólnak, ám napvilágot látott már az a hír is, mely szerint Alonso-Vettel helycsere fog történni 2015-re.

Ez utóbbi feltételezést mindkét fél cáfolta. Egy biztos, hogy ezek a találgatások egyre inkább nem tesznek jót a Ferrari csapat számára, hiszen ezek a hírek szinte kivétel nélkül az olasz sajtóban jelennek meg, bomlasztva a csapatszellemet, elbizonytalanítva a gárda tagjait. Fernando Alonso éppen ezért egyre dühösebb egy-egy újabb híresztelés miatt, alig egy hete ki is osztotta az olasz médiát.

A legújabb szóbeszéd szerint a Japán nagydíjon sok minden kiderülhet a spanyol jövőjéről. Egy McLarenes bejelentést várnak egyes források, hiszen a japán motorgyártó mindent megtesz azért, hogy Alonso 2015-től náluk versenyezzen. Német lapértesülések szerint a Honda egy visszautasíthatatlan ajánlatot fog adni a versenyzőnek Suzukában és képesek lenének kivásárolni Alonsot 2016 év végéig érvényes szerződéséből a Ferrarinál.

A La Stampa olasz lap szerint Alonso már Szingapúrban elmondta, hogy zajlanak tárgyalások, zárt ajtók mögött és a spanyol már nem cáfolta, hogy elhagyná a Ferrarit.
Marco Mattiacci is hasonlóképpen, sejtelmes nyilatkozatot tett: “Jelen pillanatban úgy látszik, hogy Alonso marad a Ferrarinál.”

A Ferrari mindenképpen javulni fog 2015-ös évre, köszönhetően az átszervezéseknek és az új berendezéseknek, de még kétséges, hogy Alonsokivárja-e ezt, vagy visszatér a hasonlóan nagy átalakulásokon áteső egykori csapatához a McLarenhez. Egy biztos ennek a fejezetnek korán sincs vége…

givemesport.com