Forma1-Live.hu

Vergen: Bianchiért versenyzek

A Toro Rosso francia pilótája kijelentette, hogy honfitársáért és barátjáért fog versenyezni az Orosz nagydíjon.

Jules Bianchi a Japán nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett, amikor kicsúszott és nekiütközött az éppen mentést végző munkagépnek. Vergen elmondta, hogy az orosz futamon csak honfitársa felépülése motiválja és mindent beleadva fog versenyezni, hogy minél jobb helyezést fog elérni a Marussia versenyzőjéért.

“Amikor kérdezed magadtól, hogy mi az a pont ameddig harcolsz a többi versenyzővel a hétvégén, az a jobb helyezés, az első tíz? Számomra az egyetlen válasz az, MEG KELL TENNEM JULES-ért. Nem magamért, vagy a csapatért, hanem mindinkább érte fogok versenyezni a hétvégén. Ez ad nekem motivációt és akaraterőt. Egy fantasztikus hétvégét akarok neki ajánlani. Mindent beleadok, ami csak tőlem telik és azt akarom, hogy minden gördülékenyen menjen.” – nyilatkozta a Toro Rosso versenyzője.

“Az elmúlt húsz évben nagyon sokat tettek a Forma-1 biztonságáért, de egy F1-es autót nem terveztek úgy, hogy egy traktorral ütközzön. Úgy gondolo, hogy nem kellene versenyeznünk ha egy traktor a pályán van.”

 

redbull.com / Peter Fox / Getty Images