Forma1-Live.hu

Büntetések a Monacói nagydíjon

Volt dolguk a versenybíróknak a Monacói nagydíjon, számos esetet kellett vizsgálniuk.

Max Chilton, Esteban Gutierrez és Jules Bianchi is 5 másodperces büntetést kapott, mivel rosszul álltak fel a rajtvonalhoz, vagy előbb ugrott meg az autójuk, mint ahogy a piros lámpák kialudtak volna. Mindhármuk a bokszkiállás alkalmával töltötték le a büntetést.

Sergio Perez rögtön a rajtot követően a Mirabeau kanyarban helyzeti előnyben volt Jenson Buttonnal szemben azonban összeakadtak, aminek következtében a Force India a szalagkorlátnak csapódott és Perez feladta a versenyt.

A biztonsági autós fázisban Jean-Eric Vergenet a kerékcserét követően ráengedték Kevin Magnussenre és kis híjján összementek. Ezért a versenybírók bokszutca áthajtásos büntetést szabtak ki.

Jules Bianchi az 5 másodperces büntetést a biztonsági autós fázisban töltötte le, ami szabályellenes volt, így újabb 5 másodperces büntetéssel sújtották. A nyolcadik helyen ért célba, de hozzáadták az 5 másodpercet idejéhez, és ezért lecsúszott a 9. helyre.

A Ferrari finn pilótája a versenyt követően megrovásban részesült, Kevin Magnussennel történt ütközése miatt a Loewes kanyarban. Räikkönen elfékezte magát és letolta a pályáról a McLaren pilótáját is.

Max Chilton is megrovást kapott, amiért Kimi Räikkönennel érintkezett, melynek következtében a finn pilótának ki kellett jönnie kereket cserélni.