Forma1-Live.hu

Büntető pontok: Perez, Hülkenberg és Maldonado is kapott

A Maláj nagydíjon a versenybírák három versenyzőt is büntető pontokkal sújtottak.

A Force India mindkét pilótája, Sergio Perez és Nico Hülkenberg is 2-2 büntetőpontot könyvelhet el szuperlicenszébe, amiért mindkettejük apróbb koccanást idézett elő.

Sergio Perez a 32. körben, a 12-es kanyar kijáratában ment neki Romain Grosjean hátsó kerekének, melynek következtében a francia pilóta megpördült és csak kettejük rutinjának köszönhetően nem lett komolyabb baleset.

Nico Hülkenberg pörgette meg Daniil Kvyatot a kettes kanyarban. A német pilóta, épp Daniel Ricciardoval harcolt és az egyes kanyart túl szélesre vette, ekkor Daniil Kvyat mindkettejük mellett elhaladt. A kettes kanyarban Hülkenberg próbálta visszavenni a pozíciót a Red Bull oroszától és ekkor a kanyar csúcspontjában oldalról megtaszította Kvyat versenygépét.

Ezekért mindkét Force India pilóta 10-10 másodperces büntetést kapott, de a versenybírók úgy érezték, hogy ez nem elegendő és két büntető pontot is kiosztottak nekik. Hülkenberg az elmúlt 12 hónapban nem kapott még, így neki csak 2 lett, de Perez büntetőpontjainak a száma így háromra ugrott.

Pastor Maldonadonak is oka van haragudni a stewardokra, mivel őt 3 büntetőponttal jutalmazták, amiért nem megfelelő sebességgel ment a biztonsági autó mögött. Ezzel a venezuelai pontja 8-ra duzzadtak.

Tudni kell ugyanis, ha egy versenyző 12 hónap alatt összegyűjt egy tucat büntetőpontot, automatikusan egy versenyes eltiltást kap.

crash.net