Forma1-Live.hu

Daniel Ricciardo az év felfedezettje

Laureus Év Sportolója Díjat, több kategóriában is a megelőző év kiemelkedő sportolói kapják. A Forma-1 több kategóriában is képviseltette magát, azonban díjat csak a Red Bull ausztrál tehetsége, Daniel Ricciardo kapott.

A kategóriák lehetséges jelölteit a világ 400 vezető sportújságírója nevezi meg majd a jelöltek végső sorrendjét egy körülbelül 50 főből – neves sportszemélyiségekből – álló testület határozza meg.

Laureus Év Felfedezettje díjat Daniel Ricciardonak ítélték oda 2014-es teljesítménye alapján. Olyan neveket utasított maga mögé, mint a foci-vb döntőjét eldöntő Mario Götzét, vagy a US Opent nyerő teniszezőt, Marin Cilicet.

Az év csapata elismerést nem sikerült a Mercedesnek elhódítania, azt a német labdarúgó válogatott kapta meg a világbajnoki cím megszerzéséért, amit 1990 után 2014-ben negyedszer tudhattak magukénak.
A német istálló világbajnok pilótája, Lewis Hamilton, aki 2008-ban az év felfedezettje díjat kapta, idén nem járt sikerrel, nem őt választották az év férfi sportolójának. Őt a nyolcszoros Grand Slam győztes Novak Djokovics előzte meg.
Korábban két Forma-1-es versenyző is megszerezte a a Laureus Év Férfi Sportolója díjat, Michael Schumacher 2002-ben és 2004-ben, majd Sebastain Vettel 2014-ben.