Forma1-Live.hu

Dennis: Hamilton visszatér?

Ron Dennis, a McLaren istálló ügyvezetője elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben visszatér hozzájuk korábbi pilótájuk, Lewis Hamilton.

Hamilton a McLaren csapat neveltje volt, majd 2007- ben mutatkozott be a brit istálló színeiben, ahol majdnem a legelső évében világbajnoki címet tudott szerezni. A címről azonban akkori csapattársával, Fernando Alonso- val való küzdelemben lemaradtak mind a ketten. Hamilton 2008- ban viszont meg tudta szerezni a wokingi gárdával a világbajnoki elsőséget. Lewis 2012 közepén döntött úgy, hogy a szezon végeztével átigazol a rivális, Mercedes Gp- hez.

„Szerintem a pénz is szerepet játszott ebben, de nem az volt a döntő tényező. A tény az, hogy talán ideje volt tovább állnia – pontosan tudom, hogy mi volt a fordulópont számára. Ismerem Lewis karakterét, rendkívül csalódott volt, hogy nem nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat. Különös módon nem egy, a McLaren által gyártott komponens hibásodott meg az autóban, ami miatt végül kénytelen volt kiállni, de sebezhető volt, a legjobb időpontban kapott egy ajánlatot, és úgy döntött, dobbant. De ki tudja? Ha majd ismét olyan sikeresek leszünk, mint a múltban – és biztosíthatom önöket, ez inkább valósul meg előbb, mint utóbb –, akkor ő lehet az egyik versenyző, aki vonzónak találhatja csapatunkat, ráadásul jobb pilóta is lesz, hiszen megtapasztalta, milyen is az élet egy másik alakulatnál.”- nyilatkozta Ron Dennis, Hamilton visszatérésének lehetőségéről.

 

Fotó: AFP