Forma1-Live.hu

Ecclestone is kiállt Räikkönen mellett

Bernie Ecclestone álláspontot foglalt Kimi Räikkönen és a Lotus között dúló harcban.
A finn pilóta a mai napig egy centet sem kapott idei évi fizetéséből, ami jogosan jár neki és amit Ecclestone szerint is kutya kötelessége a csapatnak kifizetnie.

„Kimi szerződött egy csapattal, akiknek ki kellene őt fizetniük. Ezért minél hamarabb, minden tőlünk telhetőt meg kell tenniük. Sajnálom Kimit, viszont jobban át kellett volna gondolnia, mielőtt aláírt, de ő teljesen tisztában van azzal mit vállalt.” – nyilatkozta Ecclestone a The Guardian lapnak.

„Kimi menedzsere helyében nem hagytam volna, hogy ilyen szituációba kerüljön, de hát nem én vagyok az. Ha idő előtt ott akarja hagyni a csapatot, csinálja, megvan hozzá minden joga.” – tette hozzá

A finn pilóta emiatt egyre rosszabbul érzi magát a csapatnál és kezd elmérgesedni a viszony. Úgy volt hogy már el sem utazik Abu Dhabiba versenyezni, azonban mégis eljött, főként azért, hogy rendezze a kérdést  Gerard Lopez tulajdonossal.

Azonban a hírek szerint a megegyezés nem jött létre így Räikkönen nem ül be a Lotusba sem Amerikában, sem pedig Brazíliában. Helyette a csapat 3. számú pilótája, Davide Valesecchi, lesz a francia csapattársa.

Kimi Räikkönen menedzsere, elmondta, ha nem fizetik ki a finnt, akkor nem indul a következő két versenyen.

„Sajnos az van, hogy Kimi saját maga kénytelen fizetni a versenyekre utazását és a szállodai költségeket is. Ez elég kiábrándító. Próbáltuk már szép szóval, de ezzel nem sikerült elérnünk semmit és már november van. Döntöttünk, vége a beszédnek, itt már tettek kellenek.” – tette hozzá Steve Robertson menedzser.