Forma1-Live.hu

Ecclestone kevesebb csapattal boldogabb lenne

Bernie Ecclestone abszolút nem bánná, ha a kisebb, anyagi problémákkal küszködő csapatok kiesnének, mivel szerinte sincs helye a költségek korlátozásának a Forma-1-ben.

A kis csapatok költségplafon bevezetése mellett, a nagyok ellene vannak. A brit üzletember sem a költségcsökkentés és a korlátolt szabályok híve, éppen ezért a mai napig sem született egyezség az ügyben.
Az alacsony költségvetéssel gazdálkodó csapatok, mint például a Caterham vagy a Marussia komoly anyagi gondokban kerülhet, ha nem lesz a jövőben szankcionálva a túlköltés.
Bernie Ecclestone viszont nem bánná, ha a kisebb csapatok kiszállnának a száguldó cirkuszból:
“Én még örülnék is neki, ha a szegényebb csapatok, akik a nehéz anyagi körülményeikkel foglalkoznak, kiszállnának. A Forma-1 olyan, mint egy pókerjátszma, a lényege, hogy nem ismerheted ki az ellenfeled. Amennyiben ezt nem engedheted meg magadnak, ki kell szállnod ebből az üzletből.”

Szerinte nem a költségvetési plafonnal kellene foglalkozni, hanem a Forma-1 látványosabbá tételével és a szabályok visszafogásával.
“Engem zavar, hogy a Forma-1 túl van szabályozva, ha egy pilóta átlép egy fehér vonalat, már büntetést kap. Ők autóversenyzők, hagyni kellene őket versenyezni. A stewardokat meg be kell zárni és csak verseny után vizsgálhatnának bármilyen esetet.”

Ecclestone szerint nem árt az üzletnek időnként egy egy csapat egyeduralma sem, amíg a Mercedeshez hasonlóan engedik a küzdelmet a csapattársak között.

Egy biztos, utolsónak is lenni kell valakinek, de nem mindegy, hogy a mezőny vége mekkora hátránnyal ér célba.

spox.com