Forma1-Live.hu

Ecclestone: Lehet, hogy vissza kell vonulnom

A Forma1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone beismerte, hogy nem tett jót a hírnevének a vesztegetési ügye. Ha szükséges készen fog állni arra, hogy visszavonuljon.

Ecclestone április 23.- án áll a München-i bíróság elé, mivel a vádirat szerint kenőpénzt fizetett Gerhard Gribkowsky-nak, a Formula1 részvényeiért, még 2006- ban.

„Sok időt töltöttem ezzel a polgári üggyel, és mivel sokat vagyok Münchenben, nem tudom azt csinálni, amit normális esetben a hét mind a 7 napján, a nap mind a 24 órájában csinálnék az üzlet érdekében. Az elmúlt néhány évben olyasvalakit kerestem, aki csatlakozni tud hozzám, aki asszisztálhat mellettem. Végül abban a helyzetben vagyok, hogy amennyiben a visszavonulás mellett döntök – vagy ne adj’ Isten meghalok –, lesz, aki a helyembe lépjen.- mondta a 83 esztendős üzletember.

„Egy kicsit csalódott vagyok a bíró megjegyzései miatt, de megértem, hogy nehéz helyzetben volt, hiszen nem voltak bizonyítékok előtte.”- utalt Ecclestone a londoni legfelsőbb bíróság bírójára, aki “hamis tanúnak” nevezte, valamint azt is közölte, hogy igazak a vesztegetési vádak.

Amennyiben Ecclestone- nak vissza kell vonulnia a száguldó cirkuszból, akkor azt szeretné, ha a Red Bull Racing jelenlegi csapatvezetője, Christian Horner venné át a pozícióját.

Fotó: AP