Forma1-Live.hu

Ecclestone: minden megy tovább

Bernie Ecclestone kitart amellett, hogy szerepe és befolyása a Forma-1-ben nem változott azzal, hogy ő lemondott az F1-et irányító igazgatótanácsi tagságáról.

Ez a lépése annak volt köszönhető, hogy a müncheni ügyészség beidézte Bernie Ecclestonet és várhatóan áprilisban fogják tárgyalni a vesztegetési ügyét. Az angol üzletember tehát ideiglenesen lemondott tagságáról a Formula-1 anyacége, a Delta Topco Ltd. igazgatótanácsában. Azonban minden ügyletet ő visz tovább, csak az aláírásért felelős személy lesz más.

A testület csütörtökön adott ki közleményt, melyben beszámoltak a történtekről:
„Ecclestone úr az igazgatótanáccsal folytatott egyeztetést követően felajánlotta lemondását az igazgatói pozícióról, amit elfogadtunk. Így az ítélet megszületéséig, minden elnökségi felelősségét és kötelezettségét átadta.”

Azonban az is a közleményben volt olvasható, hogy felügyelet mellett a mindennapi ügyeket tovább kezeli a brit üzletember.

Ecclestone állítása szerint nem követett el bűncselekményt és abban is biztos, hogy hamarosan visszatérhet pozíciójába.
„Az igazgatótanács minden tagja teljes mértékben támogat. Úgy határoztak, hogy továbbiakban is tegyem a dolgomat és ahogy az ügy lezárul visszatérhetek a tanácsba” – nyilatkozta a Telegraph-nak.

Azt is elmondta, hogy erről a lépésről már hónapokkal ezelőtt döntöttek:
„Néhány hónappal ezelőtt döntöttünk erről, ha beidéznek, ideig a háttérbe vonulok, lemondva tisztségemről a Delta Topco-ban. A Formula One Management ennek ellenére továbbra is működik, mindenféle változás nélkül. Annyi a változás, ha üzletet kötök, akkor először szükséges a felügyelőbizottság beleegyezése”