Forma1-Live.hu

Ecclestone nem ússza meg 25 millióval

Bernie Ecclestone a müncheni bíróságon kártérítési ajánlatot tett a Bayern LB Banknak, mely 25 millió euróról szólt. Ezt a német pénzintézet visszautasította, így lehetséges, hogy még jobban a zsebébe kell nyúlnia a Forma-1 Menedzsment (FOM) elnökének, hogy elkerülje az újabb pereskedést.

A brit üzletember a Bayern LB egykori kockázatelemzőjének, Gerhard Gribkowskynak megvesztegetése miatt állt a bíróság előtt. A törvényszék elfogadta Ecclestoneék ajánlatát, ami 100 millió dolláros kártérítést jelent, melyből 1 milliót jótékony célra használnak, 99 milliót pedig az államkincstárnak fizetnek. Így az ügyet lezárták.

A tárgyalások során az ügyvédek egy kártérítési ajánlatot is tettek a német pénzintézetnek, 25 millió euro értékben, annak ellenére, hogy elvileg Ecclestone-nak tudomása sem volt arról, hogy a Forma-1 részvényeinek felvásárlásakor anyagi kárt okoztak volna a Banknak, ám azt a Bayern LB Bank visszautasította az ajánlatot.
Még nem tisztázott, hogy milyen tervei vannak a pénzintézet vezetőinek, az is lehet, hogy jogi útra terelik az ügyet, vagy nagyobb összeget akarnak kicsikarni a brit üzletembertől.