Forma1-Live.hu

Ecclestone nőket akar

Bernie Ecclestone, a Forma1 kereskedelmi jogainak birtokosa, továbbra sem mondott le arról, hogy női versenyzők is legyenek a királykategóriában.

Ecclestone nagy álma, hogy a női versenyzők is szerepet kaphassanak a Formula1- ben. Jelenleg három hölgy is szóba kerülhet a sportággal kapcsolatban, akik akár idővel üléshez is juthatnának.

A legjobb esélyei Susie Wolff- nak vannak, aki jelenleg a Williams-Martini Racing tesztpilótájaként dolgozik. Susie a Német,-illetve az Angol Nagydíjon is lehetőséget kap a pénteki szabadedzéseken. Susie egyébként a Mercedes Gp társtulajdonos Toto Wolff felesége.

Susie Wolff,Valtteri Bottas, Felipe Massa, Felipe Nasr (Fotó: Getty Images)

A második esélyes, a 25 esztendős Simona de Silvestro. Ő a Sauber istálló reménysége, aki a svájci középcsapat szimulátoros és tesztfeladatkörét fogja ellátni, amint megszerzi a versenyzői szuperlicencet.

2013 INDYCAR Portraits (Fotó: Robert Laberge/Getty Images)

A harmadik női szereplő Danica Patrick lehetne, akit már többször is hírbe hoztak a Formula1- es kategóriával. A 32 esztendős Indycar futamgyőztes, amerikai versenyzőnő jelenleg a Nascar- ban versenyez, annak a Gene Haas- nak a csapatában, aki jövőre, de legkésőbb 2016- ban saját istállót indít a Formula1-ben. Ez akár egyenes út lehetne Patricknak a bekerüléshez.

(Fotó: Getty Images)