Forma1-Live.hu

Eltökélt a Forma-1-es szereplésben Haas

A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) decemberben tette közzé, hogy várja az új csapatok jelentkezését a 2015-ös idényre. Három csapat jelezte, csatlakozási szándékát, melyek közül az egyik a Nascar sorozatból ismert Gene Haas és csapata.

Bernie Ecclestone kételyeit fejezte ki csatlakozásukról és arról, hogy lenne 12. csapat a Forma-1-ben jövőre, ennek ellenére Haas komolyan gondolja a szereplést.

Gene Haas kaliforniai székhellyel alapította meg az F1-es istállót és határidőig kész leadni az FIA-nak az előzetes nevezéshez elengedhetetlen dokumentumokat, bankgaranciákat, február 10.-ig.

Az Autosprint, olasz lap értesülései szerint a csapatvezető Günther Steiner lesz, aki korábban a Jaguár és a Red Bull szakembere volt. Az autóval kapcsolatos elképzelésük szerint a Dallara karosszériáját fogják használni és a Scuderia Ferrarival kötnek hosszutávú együttműködést. Így az olaszok nemcsak motorral és energiavisszanyerő berendezésekkel látja majd el a csapatot, hanem a teljes elektronikát, fékrendszert és felfüggesztést is beszállíthatja az újonc gárdának.