Forma1-Live.hu

Érdekes nyilatkozat Maranello-ból

Luca di Montezemolo, a Scuderia Ferrari istálló elnöke megszellőztette azt a hírt, hogy elegük van a jelenlegi Formula1- ből.

Az elnök szerint abszolút rossz irányba halad a Forma1. Montezemolo úgy véli, hogy a nézőket egyálltalán nem az érdekli, hogy mennyire hatékonyan tudnak gazdálkodni az üzemanyaggal, illetve az abroncsokkal.

” A nézők show-t akarnak látni a pénzükért, ami abszolút érthető is. Jelenleg azon erőlködnek, hogy spóroljunk, de ez már nem a Formula1. A nézők izgalmas versenyeket akarnak látni, előzésekkel.”-nyilatkozta az elnök, Luca di Montezemolo.

A Ferrari idén is harmatgyengén kezdte a szezont. Jelenleg a negyedik helyen állnak a bajnokságban, de a fejlesztéseik nem igazán segítk őket, így számukra szépen lassan kezd elúszni az idei bajnokság.

Az olasz márka azonban elkezdett érdeklődni a Le Mans-i 24 órás viadal felé is. A legújabb találgatások szerint, ha a Ferrari csatlakozik a Hosszútávú Világbajnoksághoz (WEC), az egyet jelenthet azzal is, hogy a csapat kiszállhat a Formula1- ből. Ha a találgatás igaz, akkor is erre a váltásra 2020 után lehet esély, ugyanis a Ferrarinak addig van szerződése a Formula1- es sorozattal.

“Nem tudunk egyszerre két sorozatban szerepelni. Egyszerűen nincs rá lehetőségünk, de a Formula1 már haldoklik, a hosszútávú versenyeken azonban rengeteg lehetőségek lehetnek.”-tette még hozzá Montezemolo.

A legendás Ferrari csapat esetleges távozásával, minden bizonnyal valóban összeomlana a Formula1, hiszen a csapat gyakorlatilag a sportág kezdete óta jelen van a sorozatban, és emberek milliói rajonganak az ágaskodó lovacskáért.

 

Fotó: Ferrari