Forma1-Live.hu

Erősebb motorral próbálkozik a Ferrari

A Ferrari folyamatosan dolgozik az F14-T jelű versenygépen, agresszívabb beállításokkal több lóerőt próbálnak kisajtolni az erőforrásból.

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója reméli, hogy a két hét múlva megrendezendő Kanadai nagydíjon már látható eredményeket fognak elérni és ezáltal közelebb tudnak kerülni riválisaikhoz. Mivel az erőforráson változtatni nem tudnak, ezért a beállítások módosításával próbálják a nagyobb teljesítményt kisajtolni. Az első hat verseny elegendő volt ahhoz, hogy James Allison és csapata meggyőződjön a motor megbízhatóságáról és elkezdjék maximálisan kihasználni a benne szunnyadó lehetőségeket.
“Az egységek módosításával csak a megbízhatóságot javíthatjuk, ezért így nem tudunk többlet erőhöz jutni. Viszont van számos lehetőségünk, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásból több lóerőt hozzunk ki. Már tudjuk, hogy meddig mehetünk el biztonságosan.” – mondta a Ferrari szakembere.

A Ferrari folyamatosan a tesztpadon dolgozik az autóval és ahogy Allison is elmondta, már látják, hol juthatnak plusz lóerőkhöz, amit már a Kanadai versenyen élesben is alkalmazni fognak. Az erőforrás mellett a kasztnit is folyamatosan fejlesztik és az elkövetkező versenyeken láthatjuk az újításokat.
“Reménykedünk, hogy a következő versenyeken folyamatos fejlődést tudunk mutatni és jobb eredményeket tudunk elérni.”

A Ferrari bízik a 2013-as szezon közepén leigazolt szakemberben és bíznak abban, hogy az elmúlt hónapokban végzett munkája látható eredményeket fog hozni.

worldcarfans.com