Forma1-Live.hu

Ez lehet a megoldás?

Évek óta panaszkodnak a Formula1- es versenysorozatra, hogy az elveszítette varázsát, és valamit tenni kellene, mert élvezhetetlenek a versenyek.

Juan Pablo Montoya, a korábbi F1- es versenyző is azt nyilatkozza, hogy valamit tenni kellene, mert unalmasak a versenyek.

A kolumbiai pilótának konkrét elképzelései is lennének, melyek szerint sokat javulhatnának a futamok:

“Amikor még én is a Forma1- ben versenyeztem, akkor nagyjából 10 másodperccel előzték meg azok az autók a GP2-es versenyautókat. Most alig valamivel gyorsabb a tempó, ráadásul izgalom nélküliek a futamok. Nagyon sok olyan szabály van, ami teljesen felesleges szerintem. A technológia persze elképesztő, de ezeket az átlag szurkoló nem is érti igazán, így sokszor azt sem tudják, hogy mi történik. Ráadásul a pilóták túl sok segítséget kapnak. Ott vannak például az abroncsok. Ha elfelejtenék azt a sok érzékelőt, amik a gumik hőmérsékletét figyelik, akkor a versenyzőnek a saját megérzéseire kell hagyatkoznia. Nálunk, az Indycar- ban a nagyobb szárnyak miatt sokkal jobb a leszorító erő is. Meg is lehet nézni, hogy sokkal több az előzés és a harc a pozíciókért. Ezzel is lehetne segíteni, hogy élvezetesebb futamokat láthassunk.”

Fotó: Michael L. Levitt/LAT for Chevy Racing