Forma1-Live.hu

Felkészült a Renault Spanyolországra

A Renault az elmúlt három hétben jelentősen fejlesztette erőforrásait és azt ígérik, hogy nagy mértékben javítottak a teljesítményen.
Számítani lehetett arra, hogy a francia motorgyártó, nem elsősorban a Red Bull nyomására, folyamatosan javulni fog. A Red Bullnál bizakodnak a Spanyolországi versenyt illetően, azonban a fő rivális, éllovas Mercedesnél sem ültek ölbe tett kézzel.

A Renault eddig nem nagyon tudta felvenni a versenyt a fő riválisaival, a Mercedessel és a Ferrarival, így a címvédő alakulat szezonkezdete sem sikerült fényesen. A franciák azonban nagyon bizakodóak a következő két futamot illetően, hiszen a Spanyol és a Monacói pálya is inkább technikásnak mondható, az elmúlt 4 versennyel ellentétben.

Remi Taffin, a Renault pályaműveletekért felelős vezetője, szerint a bizakodás ellenére továbbra is reálisan látják a helyzetüket, de azt tudják, hogy a következő két verseny kevésbé érzékeny a motorokra. Hozzátette viszont “Az energia visszanyerés fontos ezeken a futamokon, így a motornak megfelelően kell működnie.”

A Renaultnál a kitűzött cél, hogy a Kanadai nagydíjra már 100%-os formába kerüljenek, természetesen továbbra is fontos szempont számukra a megbízhatóság. Taffin szerint van még min javítaniuk, annak ellenére, hogy a motorfejlesztéseket február végén befagyasztották.
“A szoftver fejlesztéseknek köszönhetően a teljesítményünk javulni fog és kis mértékben még a hardveren is tudunk módosítani és ha végre áthidalunk pár problémát, akkor többet is ki tudunk hozni belőle.”

 

motortrader.com.my