Forma1-Live.hu

Fenyeget a Renault

Pénteken a francia motorgyártó vállalat sportosztálya közölte, hogy a négy Forma–1-es partnere közül páran késlekednek a kifizetésekkel, így heteken belül kritikussá válhat a Renault F1-es részlegének helyzete. A gyárnál azt is el tudják képzelni, hogy bevezetésre kerül az “aki nem fizet, nem kap motort” szabály.

“Két bevételi forrásunk van, az egyik a Renault, a másik az a négy csapat, akiknek motort szállítunk” – nyilatkozta a Renault F1-es részlegének igazgatója, Jean-Michel Jalinier. “Az istállóktól bejövő összegek a minimum szint alá csökkentek, így kétségessé vált, hogy fent tudjuk-e tartani a fejlesztési és a gyártási ütemet. Ez pont a mi szemszögünkből a leg problémásabb, mivel bőven van elmaradásunk a riválisokkal szemben. Pár partnerünk késik a fizetéssel és ha ez nem változik, akkor heteken belül kritikussá válhat a helyzet. Tárgyalnunk kell az érintettekkel, mert ez így nem mehet tovább.” – tette hozzá a szakember.

Az sem elképzelhetetlen tehát, bár ezt hivatalosan nem jelentette ki Jalinier, hogy nem szállítanak a nem fizető csapatnak motort, így azok nagy bajba kerülhetnek.

mycarforum.com