Forma1-Live.hu

Ferrari már csak a 4., Räikkönen megint nem szerzett pontot

A Német nagydíjon csak Fernando Alonso szerzett pontot a Ferrarinak, ami nem túl jó a konstruktőri bajnokság szempontjából. A Williams istálló átvette a harmadik helyet az olasz csapattól.

Kimi Räikkönen továbbra is szenved az F14-T versenygéppel, de Hockenheimben nemcsak ez hátráltatta a finn bajnokot. Több alkalommal is, egy-egy előzésnél szorult helyzetben került és autója is sérült, ami még jobban hátráltatta őt. Mindeközben Bottas a második helyen futott be és 8 ponttal többet szerzett, mint Alonso és ezzel a Williams 5 egységgel megelőzte a Maranellóiakat.

Fernando Alonso szerint nem elegendő az, hogy csak az egyik autó szerez pontokat, mindenképpen javulnia kellene Kimi Räikkönennek.
A szezon előtt senki sem gondolta volna, hogy a spanyol és a finn csatája a Ferrarinál ennyire egysíkú lesz. A finn egyetlen alkalommal sem tudta legyőzni Alonsot az eddigi 10 versenyen és a pontkülönbség is tetemesre nőtt. Alonsonak 97 pontja van és a negyedik helyen áll, míg Räikkönen csak a 12., eddigi 19 egységével.

Sokan kritizálják a “Jégember” munkáját, ám a Ferrarinál minduntalan a védelmére kelnek. Ezúttal Marco Mattiacci szólalt fel Kimi mellett.
“Szükségünk van rá és igen, tud ennél jobb teljesítményt is hozni. Nagy tapasztalattal rendelkezik és bajnok lett már a Ferrarival. Motivált és tisztában van azokkal a területekkel, ahol fejlődnie kell. Ezeken a problémákon együtt dolgozunk és biztos vagyok abban, hogy hamarosan az eredményeket is hozza. A Ferrari támogatja őt és bízik benne.”

racinginfocus.com