Forma1-Live.hu

Force India:Küzdünk az új abroncsokkal

Vijay Mallya a csapat tulajdonosa szeretné, ha jobban munkára tudnák bírni a módosított abroncsokat.

A Force India Németországban és Magyarországon sem tudta azt a tempót mutatni, amivel a szezon elején rendelkeztek. Ennek “köszönhetően” a jelenlegi riválisuk a McLaren istálló két pontra meg is közelítette őket. A csapat tulajdonosa szerint áldozatai lettek a gumik módosításának, amikre a silverstone-i nagydíj defektjei miatt volt szükség.
“Sok időt, energiát és forrást fordítottunk a gumik megértésére, amely nagyon fontos szerepet játszik az egész szezon során” – nyilatkozta Mallya. “Nyilvánvalóan sikerült ezt megvalósítani, ez látszik is teljesítményünkben. A szezon felénél még a McLaren előtt állunk, a konstruktőri bajnokság ötödik helyén. Ez teljesítményünknek és a megszerzett pontoknak köszönhető. A németországi és a magyarországi problémák a gumimódosítás után merültek fel, a pilóták nem voltak elégedettek velük. A Hungaroringen különösen Paul panaszkodott egész hétvégén a gumikra; ez teljesítményében és időeredményében is meglátszik. Adrian másrészről munkára fogta a gumikat. A 11. rajthelyet szerezte meg és 0.02 másodperccel maradt le az időmérő edzés harmadik etapjáról – amely csalódás, de ez történt. Ez volt a legkisebb különbség. A versenyen, amennyiben elkerüli a hidraulikus meghibásodást, azt hiszem pontokat szerzett volna. Ez nem az autó hibája. Az autó remek. A gumimódosítást kell jobban megismerni. Adrian esetében ez működött, Paulnál nem. Ezt ki kell javítani, jobban megismerni a gumikat és előbbre lépni.”

Mallya viszont bízik abban, hogy a soron következő belgiumi Spában ismét meg tudják mutatni az autóikban és pilótáikban rejlő potenciált.

(fotó:vezess.hu)