Forma1-Live.hu

Gondok a Toro Rossonál

Az idei évben a Renault erőforrásokat a Toro Rosso csapatnak nem sikerül összhangba hozni az autóval. A csapat ugyanis kihasználta második filmes napját is ám a megengedett 100 km helyett csak 70-et tudtak megtenni, mert megint előjöttek az ERS, energia visszanyerő rendszer, és a szoftveres problémák. A versenyautót ezúttal, az idei évben debütáló, Daniyl Kvjat vezette.

Tehát a probléma annak ellenére fennáll, hogy a Renault mérnökei szerint sokat javítottak a hibáikon, viszont azt leszögezték, hogy ez nemcsak rajtuk, hanem az istállók szakemberein is múlik, hogy hogyan rendezik el az autóban az egyes elemeket és hogyan kötik össze az erőforrást a hajtáslánccal.

A javított erőforrást már tesztelhették jerezben a Lotus közreműködésével, akkor semmilyen hiba nem jelentkezett és remekül működött a rendszer.
A Renault az első négy napos teszt során is jelezte, hogy az azon résztvevő partnerei, a Red Bull, a Toro Rosso és a Caterham csapatoknál nem egyformán jelentkeztek a problémák. Ez főként arra vezethető vissza, hogy a csapatok mérnökei hogyan helyezték el az egyes részeket a versenygépben. Például a legkevesebb hibával a Caterham autók dolgoztak, mivel teljesen más elv alapján építették fel az autót, mint versenytársai.

Úgy fest a Toro Rosso mérnökeinek és szerelőinek lesz dolguk a jövő hetén megrendezésre kerülő második, négy napos tesztsorozat előtt, Bahreinben.

f1-planet.com