Forma1-Live.hu

Grosjean már inkább maradna?

Kezd egyre vonzóbb alternatívaként tekinteni jelenlegi munkaadójára Romain Grosjean.

A francia versenyző, a szintén anyagi nehézségekkel küszködő Lotus csapat pilótája. Az idei szezonban azonban szinte esélytelenként körözget a versenypályákon. Romain idén már több alkalommal is kifakadt csapatára, hogy ő szinte megfeszül a versenyautóban és már teljesen a határokon autózik, de a teljesítményük egyre rosszabb.

A Lotus csapat azonban a következő szezontól a gyengélkedő Renault erőforrások helyett, a bivalyerősre sikerült német, Mercedes motorokat fogja használni. A versenyző szerint ez rengeteget hozhat a csapat számára, így elképzelhetőnek tartja, hogy újra az élmezőnyben autózzanak.

“Óriás változások lesznek a csapatunknál. A következő szezontól Mercedes motorokat fogunk használni, így egy igazán jó csapat lehet a Lotus. A világbajnoki címre persze nem lesz esélyünk, de azért megfoghatunk néhány dobogót, ami remek segítség lehet a további szezonokra. Szóval ez egy jó kis csapat lesz jövőre.”– nyilatkozta a francia versenyző, aki még nem erősítette meg, hogy marad- e a Lotus istállónál.

Fotó: Sutton-Images