Forma1-Live.hu

Grosjean – még nem az igazi

Hatodik lett a Hungaroringen Romain Grosjean pedig kétszer is megbüntették. Ennek ellenére elégedett az elért eredménnyel, bár ő is tudja, hogy összességében ez még nem az igazi.

A Lotus francia versenyzője többször is előzésre vállalkozott a Magyar Nagydíjon, a Felipe Massa és a Jenson Button elleni manőverei azonban “megosztóak” voltak.

Massát a pályáról lesodródva előzte meg a négyes kanyarban, amivel kapcsolatosan megoszlanak a vélemények. A brazilnak például ezzel nem volt problémája, a versenybírák mégis bokszutca áthajtásos büntetést szabtak ki Grosjeanra.

Összességében elégedett vagyok a versenyemmel, nem igazán tehettem volna többet. Talán a taktika nem úgy sült el, ahogy terveztük, de az autó remek volt, csak a forgalommal gyűlt meg a bajunk időnként. Ha ez nincs, talán a bokszutca áthajtásos büntetést is megúsztam volna, ami egyértelműen nem segített nekünk. Még nem láttam a felvételeket, szerintem jó manőver volt, de a stewardok sajnos más állásponton voltak”– nyilatkozott a francia.

A másik esetben Button is egyértelműen Grosjeant tette felelőssé, és utólag 20 másodperces büntetést róttak ki rá a versenybírák. „Nincs problémám az időbüntetéssel, és Jensontól már elnézést is kértem.”

Az én versenyem lehetett volna, de most már késő. Türelmesnek kell lennünk, és folytatnunk kell a munkát, ami révén az utóbbi időben már javultunk”- tette hozzá Grosjean.