Forma1-Live.hu

Grosjean nem siet aláírni 2015-re

Romain Grosjean egyenlőre még nem döntötte el, hogy 2015-től marad-e a Lotusnál, míg a csapat gőzerővel azon dolgozik,hogy maradásra bírja a francia versenyzőt.

A Német nagydíjon Gerard Lopez bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak venezuelai pilótájukkal, Pastor Maldonadoval 2015-re, ami főként a PDVSA támogatásának köszönhető.
De egyenlőre Romain Grosjean jövője kérdéses a csapatnál.

“Ha őszinték akarunk lenni, Romain top versenyzőként nem lehet elégedett az idei szezonnal, mint ahogy a csapat többi tagja sem.” – nyilatkozta az enstone-i alakulta kinevezett csapatfőnöke, Federico Gastaldi. “Most mindenki azon szorgoskodik, hogy maradásra bírjuk Romaint és tovább tudjunk együtt dolgozni.”

Grosjean tisztában van azzal, hogy a Lotus idei szereplése nem fog a jövőben megismétlődni, bízik a csapata jövőbeli sikereiben, mégis egyenlőre még nem akarja elkötelezni magát.

“Tisztában vagyok azzal, hogy mire is képesek, nem kell győzködniük. Régebben kiváló autókat építettek, tisztában vagyok a gondok okával és azzal, min kell még dolgoznunk, hogy ne csak a szélcsatornában, hanem a pályán is hozzuk a jó eredményeket. Tudom, hogy a csapat nem fog még egy ilyen rossz szezont produkálni, mint az idei. Bízom abban, hogy többször harcolhatunk pontokért, még akkor is, ha az autó nem lesz olyan jó, mint tavaly. A Lotus továbbra is egy jó csapat.” – tette hozzá a francia.